" Ο  ΔΡΟΜΟΣ  ΤΟΥ   ΗΡΩΑ"
                                                                  

                                                            -   της Μαίρης  Μάκρα-


Η μελέτη αυτή  με τίτλο, " Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΗΡΩΑ", αποτελεί μέρος  τριλογίας, η οποία συνθέτει  την   προσωπική  μου μεθόδου ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ, με τίτλο: 

    "ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ- Με Οδηγό τα Ελληνικά Αρχέτυπα".


-Το πρώτο μέρος της τριλογίας ,με τίτλο: 

   " ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ- Σταθμοί ζωής και  Αυτογνωσίας",

 στηρίζεται στην Θεογονία του Ησιόδου. Ο αποσυμβολισμός των μύθων, με ψυχολογική προσέγγιση,(κατά τον Paul Diel) μας παρουσιάζουν αναπόφευκτους σταθμούς ζωής και στάδια ψυχικής εξέλιξης του ανθρώπου επί της Γης.  Έχοντας την  κατάλληλη γνώση ο άνθρωπος, κρατάει γερά το τιμόνι της ζωής του και δεν  γίνεται έρμαιο  της κάθε δυσκολίας.


- Το δεύτερο μέρος της τριλογίας, με τίτλο: "ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΑΡΧΕΤΥΠΑ και ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ", στηρίζεται στις Γυναικείες Θεότητες, στις Νύμφες της Ελληνικής Μυθολογίας  και στον αποσυμβολισμό των μύθων με ψυχολογική προσέγγιση (κατά τους Karl G. Jung, Aldo Carotennuto).

Με τη βοήθεια του αποσυμβολισμού,  δίνεται  σε κάθε γυναίκα η ευκαιρία να γνωρίσει  τις ασυνείδητες-και επομένως άγνωστες - πλευρές του εαυτού της.


-  Το τρίτο μέρος της τριλογίας, με τίτλο  " Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΗΡΩΑ",   προσφέρει   σε κάθε άτομο- αλλά ιδιαίτερα στους άνδρες-  την δυνατότητα  της  βαθύτερης γνωριμίας με τον εαυτό τους  και της αυτοβελτίωσης.   Ο κάθε άνθρωπος, όσο προικισμένος κι αν είναι, έχει την " Αχίλλειο πτέρνα του", τις αδυναμίες του, μια και  είναι πλασμένος όχι μόνο από Πνεύμα, που τον ανυψώνει στις αρετές του, αλλά και από Ύλη, που τον καθηλώνει στις αδυναμίες του.

Ο αποσυμβολισμός των μύθων, με ψυχολογική προσέγγιση, στηρίζεται στην έρευνα του

Γάλλου ψυχολόγου-ερευνητή, Paul Diel.

***

Οι τρεις αυτές ενότητες συνθέτουν την προσωπική μου μέθοδο Αυτογνωσίας η οποία  αποτελεί τον καρπό μακροχρόνιας μελέτης, έρευνας και πρακτικής εφαρμογής για περισσότερα από 35 χρόνια.

Οι πηγές που με τροφοδότησαν- και με τροφοδοτούν- με πολύτιμες γνώσεις, ήταν και είναι οι: Karl G. Jung, Paul Diel,Carlo Carotenuto, Josef Ratner, Erich From και φυσικά

η Ελληνική Μυθολογία η οποία, όσο την μελετάει κανείς, αποδεικνύεται ότι δικαίως την ονόμασε o Jean Rispen, το " Το Θησαυροφυλάκιο των Γνώσεων".

Κατά την μακροχρόνια και πνευματική μου πορεία, είναι περιττό να αναφέρω, ότι η μελέτη

του Αρχαιοελληνικού Πνεύματος ήταν και παραμένει για μένα ο " Παρθενώνας της προσωπικής μου αναζήτησης" και προχωρώντας στο φως της Γνώσης, που προσφέρεται σε όλους μας, δηλώνω με ευγνωμοσύνη: " Εν οίδα, ότι ουδέν οίδα!".


                                                                   ******   

( Σας προτείνω να διαβάσετε την ενότητα: "Αποσυμβολισμός των ηρώων"          

                                                                  *********

Οι εικόνες παρέχονται από το Pexels
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!